Beaufraude - ERJ I

 • Virallinen nimi
 • Beaufraude
 • Lempinimi
 • Bea
 • Syntynyt
 • 28.02.2010 (ikä)
 • Rotu
 • trakehner
 • Sukupuoli
 • tamma
 • Säkäkorkeus
 • 167 cm
 • Väri
 • rautias
 • Rekisterinumero
 • VH11-021-0499
 • Koulutustaso
 • Helppo A - 140cm
 • Painotuslaji
 • rataesteratsastus
 • Omistaja
 • Vibaja (VRL-00727)
 • Kasvattaja
 • Oliver Heinrich, Saksa

Beaufraude eli Bea on älykäs trakehnertamma, joka vaatii ihmisiltä hyvää hevosmiestaitoa. Bea tarvitsee määrätietoista käsittelyä ja virikkeitä, mutta näitä saadessaan on tamma innokas miellyttämään. Ratsastaessa äärimmäisen herkällä ja ankarallakin tammalla on pitkät askeleet ja voimakas hyppy. Toimii niin esteillä kuin koulussa, mutta sukutaulu täynnä estehevosia.

Hoidettaessa tamma on erittäin kiltti ja tottelee hyvin hoitajaansa, mutta tarvitsee määrätietoisen ja varman hoitajan. Luottamuksen voitettua Beaa ei ole tarvinnut pistää esimerkiksi varustamisen ajaksi kiinni, sillä paremmin tamma pysyy jo irtikin paikoillaan. Kiinni ollessa saattaa hieman hermostua kun ei saa kunnolla tutkittua hoitajan tekemisiä - Beahan katsoo tarkkaan mitä hoitaja hälle tekee. Harjatessa Bea seisoo hienosti paikoillaan, vähän saattaa rentouttaa takajalkaansa ja ummistaa silmiään. Omaa hitusen herkän ihopohjan, jonka takia siedä varsinkaan vatsan alta kovin kovaotteista harjausta. Antaa harjatuttaa päänsäkin moitteettomasti, mitä nyt vähän saattaa sitä poispäin nykiä. Kavioiden puhdistus onnistuu Bean kanssa automaattisesti, hoitajan ei tarvitse kuin nykäistä kaviota, niin tamma nostaa sen jo valmiiksi ilmaan ja pitää sitä niin kauan ilmassa kuin tarve vaatii. Täsmälleen sama juttu kengitettäessä, erittäin helppo siis kengittää kun käyttäytyy niin asiallisesti eikä vikuroi vastaan.

Ratsastettaessa Bea on hyvin kuuliainen ja nöyrä, kokeneen ratsastajan unelma. Kaikille tammassa ei ole ehkä haastetta juurikaan, mutta tamman kanssa on erittäin kiva vetää väsyneen päivän jälkeen jonkin sortin kiemuraa, sillä ei pistä ollenkaan ratsastajalleen vastaan. Tamma kuuntelee parhaiten ratsastajan istuntaa sekä pohjeapuja. Ei omaa mitenkään erikoisemman kovaa tai herkkää suuta, mutta ei siltikään siedä hirmuista vetoa kuolaimesta, joten vaatii tasaisen käden. Kyljistään Bea onkin sitten vähän enemmän herkkä ja sen takia ratsastajan tuleekin tietää, kuinka apuja antaa ja kuinka pitää jalkansa paikoillaan ilman turhaa liikehdintää. Pääpainotteisesti Bea on estepainotteinen, vaikka sileällä työskentelykin on vahvaa. Bean hyppytekniikka on loistava ja monet valmentajatkin ovat kehuneet sitä. Hitusen epävarma mikäli ratsastaja yhtään jännittää, mutta on loistava osaavan ratsastajan kilpailuhevonen. Kuumenee radalla reilusti, mutta pysyy silti hallittavissa olevana ja notkeana, joten tiukatkaan tiet eivät ole ongelmana. Vaihtaa itse laukat mikäli on tarvis, mutta askeltenpituuksien kanssa tulee ratsastaja olla tarkkana.

Kilpailutilanteissa on hieman hermostunut ja huutelee muille hevosille. Seuraa muiden hevosten touhuja, mutta jaksaa keskittyä myös itse asiaankin. Haluaisi olla kokoajan liikkeessä, jolloin ei ole ongelmaa, kun virikkeitä on paljon. Bea on kuitenkin hyvin miellyttämisen haluinen tamma, joka näkyy pitkälle radallakin. Vauhdin puutteesta ei ole huolta, Beaa saa enemmänkin hidastella kuin käskeä eteenpäin.


© kuvat ovat tallin omaisuutta


 • Saavutukset
 • ei kantakirjattu
  ei näyttelysaavutuksia

  Palkittu 30.04.2013 ERJ-I palkinnolle pistein 113p
  - 8 + 54 + 22 + 20 + 9 = 113p. (tilaisuuden paras)

Jälkeläiset

trak tamma Escorant Roulette ERJ-I synt. 18.06.2011 i. Riccelli K
trak ori Escorant Ethan synt. 30.11.2011 i. Mr. Ex
trak ori Escorant Beckham ERJ-I synt. 02.06.2012 i. Royal Correct

Kilpailukalenteri    |    Päiväkirja ja valmennukset


Suku virtuaalimaailmassa

Isä: Myth Symfonie
trak, trn, 170cm
ii: Master of Horror
trak, prt, 171cm
iii. Labarti
iie. Loss of Horror
ie: Abysmal Ferocity
trak, trn, 165cm
iei. Maverick
iee. Embargo
Emä: Beaucrue
trak, prn, 162cm
ei: FS Smilese
trak, rt, 168cm
eii. Elariajh
eie. FS Katinka
ee: Beaufeuille
trak, rn, 160cm
eei. N-Herberto
eee. Beaugeste

Isä Myth Symfonie on upea, linjakas tummanrautias saksalainen jalostusori, jonka ura on yltänyt aina 160 tason luokkiin. Symfonie oli jo kolmivuotiskaudellaan menestyksekäs, se hyppäsi kilpailuissa sijoille lähes poikkeuksetta ja se palkittiin laatuarvosteluissa ensimmäisellä palkinnolla. Nelivuotiaana sama meno jatkui, mutta viisi- ja kuusivuotiskaudella oli hiljaisempaa. Symfonie tuskin erottui joukosta, vaikka hyviä suorituksia tekikin. Muutamia vuosia myöhemmin ori syttyi jälleen ja onkin kahminut suuren annoksen erinäisiä palkintoja kaappiinsa. Myth Symfonien hyppytaktiikka on erinomainen ja se on periyttänyt sitä melko hyvin, mutta luonteessa on todella paljon kouluttamista. Orilla on lukuisia jälkeläisiä niin Saksassa kuin muuallakin Euroopassa, ja niistä yli puolella on isänsä kova luonne ja loistava hyppy.

Isänisä Master of Horror on hänkin tunnettu ori Saksassa, joskin oria ei enää näe niin monessa sukutaulussa, kuin luulisi. Master oli todella loistokas estehevonen, kovaluontoinen ja hieman jääräpäinen, mutta varma menijä. Ori hyppäsi vaikeatkin radat, vaikka meno ei aina sulavalta näyttänytkään. Orin laukka oli todella korkea ja tahdikas, toisinaan näytti ettei ori edennyt ollenkaan, mutta upean kuuliaisuuden ja tiukkojen teiden ansioista Master nähtiin useimmiten palkinnoilla. Master ei koskaan päässyt 160 senttisille radoilla, mutta sillä on loistavia tuloksia 140 senttisiltä radoilta, muutaman 150 sentin radankin ori pyöräytti, sijoittuen kahdessa niistä neljän parhaan joukkoon.

Masterin vanhemmat Labarti ja Loss of Horror ovat saman siittolan hevosia, missä Master on kasvanut ja kouluttautunut. Labarti, Masterin isä oli musta, todella suurikokoinen estehevonen, jolla on sijoituksia 150-160 senttisiltä radoilta, enemmän kuitenkin 150 senttisillä. Labartilla on lukuisia jälkeläisiä, mutta Master of Horrorin lisäksi "tunnettuja" jälkeläisiä on arviolta alle 10 kappaletta. Emä Loss taasen oli enemmänkin vain siitostammana kyseisessä siittolassa. Tamma kilpaili muutamia 130 sentin luokkia, sijoittuen satunnaisesti - mutta enimmäkseen tamma oli varsotuskäytössä upean sukunsa ja näyttävien liikkeidensä vuoksi.

Isänemä Abysmal Ferocity on kaunis ja varsin säpäkkä tummanrautias neiti. Tamma on kilpaillut yleispainotteisesti niin koulu- kuin esteradoillakin. Ferocity on luonteeltaan todella sähköinen, siksi se on menestynyt paremmin esteradoilla, missä se on saanut rauhassa hypähdellä ja heilutella päätään innostuessaan. Kouluradoilla Ferocity on tehnyt hyviä suorituksia silloin, kun se on saatu rauhoittumaan ja käyttämään energiansa oikeisiin asioihin, mutta ailahtelevana hevosena Ferocityn kouluradat ovat usein menneet pieleen. Tammalla on intermediate tasolta muutama sijoitus. Esteillä tamma on hypännyt 140 senttisissä luokissa. Ponnua tällä tytöllä riittää vaikka mihin, Ferocityssä riittää myöskin vauhtia ja intoa, mutta käsiteltävyys on joskus äärimmäisen huono.

Ferocityn vanhemmat Maverick ja Embargo ovat huonosti tunnettuja. Tässä suvussa tunnetuin on varmastikin Ferocity ja osa Ferocityn jälkeläisistä. Isä Maverick on kilpaillut esteillä 130 senttisellä tasolla, erottumatta sen kummemmin massasta. Orilla on joitakin sijoituksia kyllä. Emä Embargo ei ole kisannut sitäkään vähää, tammalla on viisi jälkeläistä ja kouluradoilta muutama tulos.

Emä Beaucrue on näppärän kokoinen pieni monitoimitamma. Beaucrue on kilpaillut esteratsastuksessa 120-130 tasolla, eikä sillä aivan huonosti ole mennyt. Tammalla on tasaiset suoritukset, se on helppo käsitellä ja ratsastaa. Beaucrue onkin siis varsin hieno suoritushevonen, se on kerännyt sijoituksia tasaiseen tahtiin, ilman erityisen huonoja tai hyviä kausia. Beaucruella on kolme jälkeläistä, tamma on enemmän kilpa- ja harrastekäytössä kuin jalostushevosena.

Emänisä FS Smilese on upeaakin upeampi esteori, joka on eniten vaikuttanut Ruotsissa, mutta on tietenkin saksalaista syntyperää. Ori muutti aluksi ihan vain koulutettavaksi Ruotsiin, mutta menestyksekkään kolmi- ja nelivuotiaskauden jälkeen ori sai jäädä. Smilese teki upean esteuran 160 senttisellä tasolla. Smilesen hyppytekniikka ja kapasiteetti oli lähes katkeamaton. Ori teki todella upeaa työtä aina ollessaan radalla. Luonteeltaan Smilese oli todella taipuisa ja rehellinen, siksi se onkin erityisen kysytty jalostusori myöskin Saksan ja Ruotsin ulkopuolella. Ruotsissa orilla on kymmenisen jälkeläistä, Saksassa on lähes saman verran. Muualla Euroopassa jälkeläisiä on senkin edestä, onpa Smilesellä jälkeläisiä myöskin lätäkön toisella puolella.

Smilesen vanhemmat Elariajh ja FS Katinka ovat varsin tavalliset saksalaiset kisahevoset. Katinka ehkä hitusen enemmän jalostushevonen, mutta kuitenkin kisannut sellainen. Elariahjilla on todella paljon sijoituksia, joista varmasti yli 80 prosenttia on kolmen parhaan joukossa - esteratsastuksesta. Elariajhilla on j√§lkeläisiä todella paljon, toisin kuin Katinkalla. Tammalla on kuusi varsaa, joista neljä on menestynyt esteradoilla. Katinka itse on kilpaillut kenttäratsastuksessa. Tammalla on sijoituksia vaikeammiltakin radoilta, sillä taito ei tältä neidiltä lopu kesken.

Emänemä Beaufeuille on hienosukuinen, mutta tamma itse satutti itsensä jo nelivuotiaana kisaonnettomuudessa jonka jälkeen se myytiin yksityiselle harrastajalle Ranskaan. Beaufeuillen oikea etujalka taittui tamman alle kaatumisessa, jonka seurauksena jalan alaosa murtui. Beaufeuille saatiin kuitenkin pitkien hoitojaksojen tuloksena sellaiseen kuntoon, että tamma kestää kevyttä käyttöä. Beaufeuille on ollut todella paljon siitoskäytössä, sillä on hienoja varsoja, joista useimmat ovat menestyksekkäässä kisakäytössä niin esteillä, kuin koulussakin.

Beaufeuillen vanhemmat N-Herberto ja Beaugeste ovat molemmat hyvin menestyneitä kouluhevosia. N-Herbertolla on muutama estetuloskin, mutta ori on tunnettu nimenomaan kouluradoilta. Herberto on nähty aina Grand Prix -tasolla, josta se on kahminut muutamat sijoitukset. Eniten sijoituksia on intermediate -tasolta. N-Herberto on todella suurikokoinen ja komea tummanruunikko, se on siis näyttävä näky. Herberton varsat ovat olleet suurikokoisia lähes poikkeuksetta. Sen vuoksi sille valittiin tammaksi pieni ja hento Beaugeste, hyvin intermediate -tasolla pärjännyt koulutamma. Luonteeltaan Beaugeste on tasainen ja se on näyttäväliikkeinen suorittaja. Muoto Beaugeste on erityisesti kehuttu. Tamma on niin kevyt ja sulava, kaikki näyttää tämän tytön tekemänä vaivattomalta. Beaugestella on vain kaksi jälkeläistä. (c. RS)

VIRTUAALITALLI / A SIM-GAME STABLE -- VIRTUAALIHEVONEN / A SIM-GAME HORSE
Ulkoasu © NM., Otsikon kuva © SPreischlPhotography