Kingsvalley

The history of King's Valley

King's Valley on ollut aikojen alusta lähtien intohimoisten ihmisten tyyssija. King's Valleyn kaupunki syntyi alkujaan Rooman imperiumin armeijan varuskunnan ympärille ja siihen aikaan se tunnettiin Rooman provinssina nimellä la Provincia di Caesare di Roma. Laakso oli otollinen paikka varuskunnalle, sillä se oli vaikeasti löydettävissä ja helposti puolustettavissa vihollisten hyökkäyksiltä. Kaupunki kuitenkin tuhoutui kansainvaellusten aikaan ja vain kaupunkiin johtanut tie säilyi läpi hyökkäyksen.

Roomalaiset eivät kuitenkaan olleet ainoita, jotka huomasivat laakson edullisen sijainnin. Keskiajalla alueelle alkoi rakentua uusi kaupunki pienen englantilaiskylän ympärille. Kaupunki ja samalla koko laakso sai lopulta nimen King's Valley kunniainosoituksena Englannin kuninkaalle. Ajan myötä alue tuli tunnetuksi laadukkaasta hevoskasvatuksestaan.Faramond

King's Valleyn kaupunginsiittolan perusti saksalainen Armen Erdmann. Erdmann omisti koko elämänsä hevosille. Hän onnistuikin luomaan laaksolle omia huippusukulinjoja muualta Saksasta tuotujen huippuoriiden Faramondin, Goddhartin ja Heikenin kautta. Kolmesta orista kehkeytyi King's Valleyn huippusukulinjat ja moni niiden jälkeläinen jäi tärkeänä merkkipaaluna laakson hevoskasvatuksen historiaan.

Kasvatuksen kukoistuskausi King's Valleyssä kuitenkin hiipui Erdmannin kuoltua ja yhtälailla King's Valleyn alkuperäisiä sukulinjoja edustavien hevosten määrä romahti. Vuosikymmenen kuluttua Faramond-, Goddhart- ja Heiken-linjaisia hevosia oli vain parikymmentä. Laakson alkuperäisen hevoskannan kuitenkin pelasti Rupert Siegbert.

Merten

Kanta alkoi elpyä Siegbertin haalittua alueelle vanhan sukulinjan viimeisiä orijälkeläisiä. Oriit Pankraz, Pharamond, Merten ja Gottschalk elvyttivät King's Valleyn hevoskannan. Samoihin aikoihin vanhan linjan synnytettyä uusia huippuhevosia, muualla Saksassa alettiin kiinnostua linjan tuotoksista. Useita vanhan linjan hevosia myytiin laakson ulkopuolelle ja se alkoi saada jalansijaa myös ulkomailla.

Kaupunginsiittola hevosineen on nykyään arvostettu ja kuuluisa. Ulkomailla se on lähes nähtävyyden veroinen ja monet vierailevat siittolassa seuraamassa vuosittaisia 2-vuotiaiden ratsuhevosten huutokauppaa ja oriesittelyjä. Kaupunginsiittola ei kuitenkaan jäänyt laakson ainoaksi hevostalliksi, vaan 1980-luvulla Kurt Landeberg -niminen saksalaismies sai kauan odottamansa rakennusluvan kilpahevostallille. Kaupunginsiittolan läheisyyteen kohosikin 1982 tiiliseinäinen pikkutalli, joka tunnettiin nimellä Landeberg.

Vuonna 1989 Landeberg myi tallinsa uudelle omistajalle ja sen nimi vaihtui Kingsvalleyksi. Kymmenen vuoden kuluttua vanhan tiilitallin paikalta löytyy kaksi punatiiliverhoiltua tallia, joita suuret lehmukset varjostavat päiväsaikaan.

Tämä on virtuaalitalli! | This is a sim-game stable!
© Ulkoasu NM. | © Kuvat Jim Nix & Thomas Fisher