Routapirtin tila
virtuaalitalli

Tervetuloa

Routapirtin Tila lähti käyntiin ensin ideasta saada porrastettuja suomenhevosia vain suvun jatkajiksi, ilman minkään laatuarvosteluiden tai kantakirjojen luomaa painetta menestyä. Kaikki muuttuu aikanaan ja onhan se mukavaa saada hevosille jotain meriittejä. Yhtään porrastetuissa kilpailuissa kisaavia hevosia minulla ei ole, joten täytyihin sellaisiakin kokeilla ja miksipä ei luoda kokonaan uusi talli.

Tila sijaitsee virtuaalisen Suomen pohjoisosassa, kaukana ihmisistä ja luonnon keskellä nauttien samalla upeista vuoristoista. Tilalla oli aikoinaan 10 hevosen suuruinen talli, mutta laajennuksien myötä.. Mopo karkasi hieman käsistä ja tässä sitä ollaan.

- VRL-00727 (Vibaja)


Kasvatustoiminta

Kasvatuksen periaatteena on tuoda lisää suomenhevosia maailmaan sukua jatkamaan. Painotamme hevosilla kilpailuihin, joten emme myöskään luo paineita kasvateillemme. Toivomme kasvateilta pitkäaikaista kotia, jossa se pääsee jatkamaan sukuaan. Hevosen kuoltua, sen sivut tulisi tallentaa web archiveen. Olemme tietenkin erittäin ylpeitä, mikä kasvatit esiintyvät erilaisissa tapahtumissa ja saavuttavat palkintoja.

Rekisteröidessä laita kasvattajaksi ROUT1969 ja maaksi Suomi.

03.01.2018 t. Routapirtin Sihinä i. Kähäri e. Sointuli om. VRL-08368
30.11.2018 t. Routapirtin Rin Tin Tin i. Murikka e. Rintilla om. VRL-10531
16.11.2020 t. Routapirtin Ainukka i. Tero-Tapani e. Virran Ainokki om. VRL-00727