Omat hevoset

Hevosia liikutetaan päivittäin säännöllisesti, jolloin myös tallityöntekijä auttaa liikutuksessa. Hevoset tarhataan 2-3 ryhmissä ja yleensä ne ovat 12h ulkona, talvikeleillä tietenkin vähemmän aikaa, kovien pakkasten tullessa. Kesällä ne saattavat viettää yötä päivää ulkona laitumilla tai tarhassa.

Hevosemme kilpailevat koulussa, rata- sekä maastoesteillä ja kenttäpuolella. Kierrämme myös näyttelyissä niiden kanssa ahkeraan tahtiin. Kilpailemme niillä melko aktiivisesti, mutta aina pieni loma tekee hevosillekin hyvää. Teetämme tammoille ensimmäiset jälkeläiset vasta kilpailunäyttöjen jälkeen. Orit ovat jalostuskäytössä omille tammoillemme täytettyään kolme vuotta. Annamme harvoin orejamme ulkopuoliseen astutukseen.

 r  Ruuti-Poika  punarautias  162 cm  kilpailee  ei arvonimiä
 o  Vili Vilperi  hopeanruunikko  144 cm  kilpailee  ei arvonimiä
 o  Priolli  rautias  152 cm  kilpailee  ei arvonimiä
 o  Vinkare  musta  159 cm  kilpailee  ei arvonimiä
 o  Kirmori  punarautias  161 cm  kilpailee  ei arvonimiä
 t  Suvirna  hopeanruunikko  147 cm  kilpailee  ei arvonimiä
 t  Virili  musta  151 cm  kilpailee  ei arvonimiä
 t  Annikki  vaaleanpunarautias  153 cm  kilpailee  ei arvonimiä
 t  Soima  vaaleanrautias  165 cm  kilpailee  ei arvonimiä
 t  Vilmari  rautias  167 cm  kilpailee  ei arvonimiä

Yksityiset hevoset

Majoitamme viisi yksityishevosta talliin, mutta pihattoon mahtuu reilusti nuoria ja aikuisia yksityishevosia. Pihatossa olevia ruokitaan heinällä ja omistajien pyynnöstä myös muunlaisella ruualla, jonka omistaja itse hankkii hevoselleen. Tallissa asuvien hevosten karsinat putsataan ja niille annetaan myös heinää sekä omistajien pyynnöstä muuta ruokaa. Tallissa asuvia hevosia ei liikuteta tai harjata, mahdollisia haavoja hoidetaan, mutta ei muuta.

ei hevosia

tekijäoikeudet © tammen ratsutila   |   tämä on virtuaalitalli   |   ulkoasu © pooli 2010