Vibajan virtuaalihevoset
Virallinen Nimi: Karmava
VH-tunnus: VH05-018-8842
Rotu, sukupuoli: suomenhevonen, ori
Väri, säkäkorkeus: rautiaankimo, 150cm
Syntynyt: 27.11.2008 (8 vuotta 27.11.2013)
Painotus: yleispainotteinen
Koulutus: ko: Vaativa A, re: 110cm, me: 100cm
Kasvattaja: Hannu Järvinen, FIN
Omistaja: Vibaja (VRL-00727)

⋯ ⨳ ⋯

Kantakirjaus » 17 + 15 + 16 + 16 = 64p KTK III (05.06.2012)
Laatuarvostelu » 6,5 + 42 + 18 + 22 + 13,5 = 102p ERJ I (30.09.2017)

⋯ ⨳ ⋯

Karmava on oma tuontini vuonna papunakki, jonka myin lopulta eteenpäin. Kuitenkin orin hävittyä virtuaalimaailmasta kokonaan uuden omistajansa kanssa, otin herran takaisin itselleni. Kuitenkin orilta löytyy jälkeläisiä, niin hyvä että ori on sivullinen. Luonteeltaan herra on orimainen temmeltäjä, joka kuitenkin osaa käyttäytyä. Tammojen seurassa rehvastellaan ja urakalla, mutta pienet nykäisyt ohjista saavat herran palaamaan maan pinnalle, kirjaimellisesti. Etujalkoja kannattaa varoa, koska innostuessaan ne eivät välttämättä ole maassa kiinni. Taluttaessa kulkee usein nätisti vierellä, tietenkin pörhästellen.

Hoitotoimenpiteissä on oikein mallikkaasti. Karsinassa tai käytävällä, ollaan nätisti paikoillaan ja tiiraillaan ulkomaailman menoja. Ihan nukahtamisvaiheessa ei olla, vaan ori kyllä vahtii hoitajan puuhia tarkasti. Kuitenkaan ei ikävällä tavalla. Kalle antaa harjata huoletta paikasta kuin paikasta, arkuutta tästä herrasta ei löydy. Joskus muutamat lapsetkin vetävät hännästä ja oria ei edes kiinnosta. Kaviot se nostaa kevyesti ilmaan. Varusteiden laitossa ei ilmene ongelmia. Peseminen on orin mieleen ja varsinkin kun sitä tapahtuu melko usein. Eihän nyt mihinkään kilpailuihin ja näyttelyihin mennä mudan peitossa. Yritäppä myös saada kimo hevonen puhtaaksi ilman pesua.

Ratsuna osaa kyllä järjestää ratsastajalle tekemistä. Yhteistyö kyllä alkaa sujumaan lopulta, kunhan ori on ensin päässyt testaamaan onko ratsastaja orin arvoinen. Hieman omia suuntia ja pään heittämistä testataan, myös pientä jalkojen huitomista. Tomera ratsastaja joka ei kuitenkaan välitä pelleilyistä, on oiva pakkaus tämän orin selkään. Kunhan ei liikoja välitä pelleilyistä, niin Kalle kyllästyy. Yhteistyö sujuu lopulta mutisematta ja kyllähän sieltä ilmenee se vaativan tason kouluratsu lopulta. Herkkä ratsu, joka toimii painoavuilla mieluummin. Esteillä menevä, mutta käsissä pysyvä. Rohkea hyppääjä, joka ei kaihda vaaroja. Eihän nyt ori mitään pelkää! Paitsi maastossa muutamia tappajatiitiäisiä. Vauhtiakin riittää esteradoilla reilusti, vaikka ei vauhdilla puoliverisiä voitetakkaan.

⋯ ⨳ ⋯

⋯ ⨳ ⋯

Isä: Karman Petturi
sh, rnkm, 155cm
ii: Karman Laki
sh, rtkm, 154cm
iii. Karman Hovi
iie. Karmaana
ie: Pettäjän Tytär
sh, tprt, 143cm
iei. Lehdon Poika
iee. Kaunaaja
Emä: Reen Kaisla
sh, vrt, 150cm
ei: Kipeä Totuus
sh, rt, 145cm
eii. Havunen
eie. Syövyttäjä
ee: Reen Iisu
sh, prn, 151cm
eei. Reen Keehi
eee. Liisun Iita

Kallen isä Karman Petturi on se jolta oma Kallemme on värinsä perinyt. Tämä ori on syntynyt Järvisen tilalla keski suomessa ja on startannut muutaman kerran raveissa ilman hyvää tulosta. Ravi uransa epäonnistumisen jälkeen herra ratsukoulutettiin ja on myös kilpaillut estepainotteisesti 80-100cm tasolla hyvällä menestyksellä. Astunut kolme tammaa, jonka jälkeen ruunattiin kilpailu-uran parantamiseksi ja osakseen myös oriin pitovaikeuksien vuoksi. Luonteeltaan ori on peruskiltiksi, jonka kanssa tulee hyvin toimeen maalaishuumorilla ja pehmyillä avuilla.

Karman Laki on myös kimo väriltänsä ja väri onkin pitkään suvussa periytynyt isälinjassa. Laki on jo edesmennyt ori, joka menehtyi vanhuuden tuomiin vaivoihin. Myös tämä herra asui Järvisen tilalla aina varsasta saakka, kuten myös tämän herran isä Karman Hovikin. Kenttäpainotteinen Laki menestyi hyvin lajissa kuin lajissa, vaikka maastoesteillä kunto aina välillä tahtoikin uupua. Raskaamman rakenteinen kun herra oli, niin silti menestystä saatiin myös näyttelyissäkin. Luonteeltaan herra oli varsin lempeä ja helppohoitoinen. Astunut seitsemän tammaa.

Pienhevostamma Pettäjän Tytär oli väriltänsä kauniin tummanpunarautias. Pitkään toiminut siitostammana Hannulla, kunnes valitettavasti varsan virheasennon vuoksi tamma sekä sen kesäinen varsa menehtyivät. Tamma ehti kuitenkin pitkän elinvuotensa aikana teettää kuusi kaunista varsaa. Tamma ei kilpaillut, mutta kävi muutamassa näyttelyssä osallistumassa. Kehumista saatiin, varsinkin jalka-asennoista. Myös hyvän rakenteensa vuoksi Tytti toimi siitostammana. Luonteensakin vuoksi se oli oiva emätamma, rauhallinen ja ymmärtäväinen.

Emä Reen Kaisla on liinakko suomenhevostamma, joka on korkeudeltaan 150cm. Tamma on kilpaillut hyvällä menestyksellä esteitä noin 80cm luokissa. Tamman kilpailuita on luonnehdittu hyviksi ja hyvin hallituiksi suorituksiksi. Myös koulupuolella tamma on menestynyt hyvin helppo A luokissa. Perusluonteeltaan tamma on neitimäinen, eikä tullut toimeen muiden samankokoisten tai isompien tammojen kanssa. Ratsuna hyvin yhteistyö- ja oppimishaluinen. Jälkeläisiä yhteensä kahdeksan (3 tammaa, 5 oria).

Rautias Kipeä Totuus on pienhevosori, joka viettää leppoisia ja ansaittuja eläkepäiviä. Totilla oli antoisa nuoruus ja se menestyi todella hyvin koulupuolella. Voittoja tuli hieman suuremmistakin kilpailuista, kuten suomenhevosten SM koulumestaruus. Pieni ja pippurinen, jolta löytyy kyllä liikettä. Luonteeltaan varsin napakka tapaus ja varsin ori myös. Välillä sai tapella hetken aikaa, kunnes ori suostui töihin. Lieneekö sitten Karmava täältä saakka perinyt luonteensa. Astunut parisenkymmentä tammaa.

Kaislan emä Reen Iisu toimi myös siitostammana eläessään. Kuitenkin neito pääsi kilpailemaan pieniä seurakilpailuja koulussa ja esteillä omistajan tyttären kanssa. Muutamat seuramestaruuden voitettiinkin, mutta mitään aivan suurta potentiaalia ei löytynyt. Näyttelyissä tamma keräsi kakkospalkintoja ja varsinkin sopusuhtaisuuden vuoksi, myös liikkeitä neidolla kehuttiin. Tamman ollessa kymmenen se siirtyi siitostamman pestiin ja saikin kymmenen jälkeläistä. Luonteeltaan kiltti, mutta osasi olla myös neitimäinen tarvittaessa.


Jälkeläiset

sh tamma Killan Kaida s. 15.06.2008 e. Linjan Killa
sh ori Surmavan Pohtooja s. 05.04.2009 e. Surman Suukko
sh ori Muminan Nakkimakkara s. 19.03.2010 e. Merimakkara
sh tamma Katujen Kuningatar s. 31.08.2012 e. Kadonnut Kaupunkiin
sh tamma Villahaan Talviira s. 31.10.2012 e. Tampuriini KRJ-I
sh tamma Koistilan Vinka s. 12.10.2013 e. Virili KTK-III, KRJ-I
sh tamma Lasileija HUI s. 07.12.2013 e. Lasisiipi
sh ori Koistilan Karma s. 22.03.2014 e. Lasisiipi KRJ-I, ERJ-II, KERJ-II
sh tamma Kohtalonpilkka s. 01.04.2014 e. Ilonpilaaja KTK-II
sh tamma Koistilan Virva s. 12.10.2014 e. Virili KTK-III