Koistilan Suomenhevoset

rakenne © Elisa, pääkuva © wilberi
Virallinen Nimi: Oravan Luomupoika
VH-tunnus: VH11-018-0108 / #PKK744
Rotu, sukupuoli: suomenhevonen, ori
Väri, säkäkorkeus: vaaleanrautias, 170cm
Syntynyt: 07.02.2010 (ikä)
Painotus: koulupainotteinen
Koulutus: ko: vaativa B, re: 100cm, me: 80cm
Kasvattaja: wilberi - Oravanpyörä, FIN
Omistaja: Vibaja (VRL-00727)

⋯ ⨳ ⋯

Kantakirjaus » 17,5 + 17 + 19 = 71,3% KTK II (30.01.2017)
Arvonimi » PP MVA myönnetty 02.11.2010

⋯ ⨳ ⋯

Oravan Luomupoika on supisuomalainen ori, jolta odotamme vielä paljon, joskin vaatii ensin hieman remontointia päästäkseen ansaitsemiinsa parrasvaloihin. Poika on luonteeltaan hyvin kasvatettu hienostoalueen lapsi. Pitkään emänsä hoivissa eläneenä ori on saanut hellää mutta rajat tuntevaa opastusta, ja hyvä hevonen siitä kasvoikin. Käytökseltään rauhallinen, kiltti ja ennakkoluuloton hevonen toimii jokaisen käsissä. Kaikki kissanristiäiset kengityksestä lastaukseen hoidetaan pois päiväjärjestyksestä ongelmitta. Pojassa on liian täydellisen hevosen vikaakin, sillä se ei tarjoa haastetta hiukan luonteikkaammista tapauksista pitäville.

Muiden hevosten kanssa herra tulee erittäin hyvin toimeen, tammoista puhumattakaan. Kuitenkaan neitojen kanssa sitä ei tarhata, paitsi astutus mielessä. Orien kanssa pystyy tarhaamaan ilman ongelmia. Parhaiten ori sopii tätiratsastajille ja helppoa kouluhevosta hakevalle, kapasiteettia tällä riittää vaikka kansallisiin saakka. Hoidettaessa ja käsitellessä Poika on oma lepsukka itsensä, liikkuu sinne minne sen tahdotaan ja seisoo paikallaan pyydettäessä.

Liikutettaessaan Poika ei vaadi sen suurempia pyytelyjä juuri mihinkään. Sen ratsastaminen on hyvin helppoa, rentoa ja palkitsevaa. Ori on lähestulkoon aina menossa mukana, jaksaa paahdattaa jokaista pienintäkin pyydettyä asiaa täydellisesti keskittyneenä ja nauttii saadessaan näyttää osaamistaan. Tämä jos mikä on siis miellyttämishaluinen hevonen! Niin koulun kuin esteidenkin kanssa se kuluttaa energiaana fiksusti, ei kaahota mutta ei myöskään laiskottele kun ollaan töissä. Poika on nopea oppimaan uusia asioita etenkin maasta käsin. Ori on opetettu myös ajolle, ja se laitetaankin kärryjen tai reen eteen pari kertaa viikossa päästelemään paineitaan. Radalla se saa kuluttaa energiansa ja jaksaa näin taas keskittyä uudestaan koulu-uraansa. Ja voi että kuinka se nauttiikaan päästessään kärryjen eteen! Yhtä hienoa ravihevosta tästä ei kuitenkaan saada kuin isästään, ja loppujen lopuksi ori jaksaa painattaa vain pari kierrosta ja haluaa taas rauhallisempaan toimintaan. (c. wilberi)

⋯ ⨳ ⋯

⋯ ⨳ ⋯

Isä: VIP MVA Fn Kopse
sh, vrt, 170cm
KTK-II, PP MVA
ii: Kumauttaja
sh, rt, 170cm
iii. Kumuri
iie. Leena
ie: Ruhtinatar
sh, prt, 164cm
iei. Reima-Poika
iee. Ylävistön Riina
Emä: VIP MVA Fn Hää-Morsian
sh, km, 155cm
KTK-III, KRJ-I
ei: Lakko-Mies
sh, km, 150cm
eii. Paavin Poika
eie. Blondivitsi
ee: Häpeilemätön Viettelijätär
sh, km, 155cm
eei. Kuoleman Välttäjä
eee. Tähtirinsessa

Jälkeläiset

sh ori Piirron Eelis s. 14.06.2010 e. Pii-piirto
sh tamma Eelin Lumetar s. 09.03.2014 e. EP Valokki KTK-III
sh ori Koistilan Lumous s. 17.02.2017 e. Joulutähti ei saavutuksia