Koistilan Suomenhevoset
Virallinen Nimi: Koistilan Miina
VH-tunnus: VH13-018-1312
Rotu, sukupuoli: suomenhevonen, tamma
Väri, säkäkorkeus: ruunikko, 159cm
Syntynyt: 14.07.2012 (ikä)
Painotus: estepainotteinen
Koulutus: ko: helppo A, re: 120cm, me: 100cm
Kasvattaja: Vibaja - Koistila
Omistaja: Vibaja (VRL-00727)

⋯ ⨳ ⋯

Kantakirjaus » 17 + 19 + 18 + 17 = 71p KTK II (20.09.2017)

⋯ ⨳ ⋯

Miina on hyvin suuriliikkeinen neitokainen, jolla on suuri sydän. Sillä on ilmavat ja tasapainoiset askeleet ja samaan aikaan miellyttämisenhalu on korkea. Yleisesti ottaen neitokainen ei tekisi pahaa kärpäsellekään, vaan Miinassa yhdistyvät kaikki estehevosen hyvät puolet. Muiden hevosten kanssa tullaan toimeen, mutta osataan myös pomottaa tarvittaessa. Taluttaminen sujuu ongelmitta ja vaikka neito korkea onkin, se vain kävelee kaikessa rauhassa vierellä.

Talliin astuessa Miina on yksi niistä hevosista, jotka tervehtivät tulijaa. Lempeä hörinä jatkuu, kunnes tulija astuu Miinan karsinaan ja käy tätä tervehtimässä. Mitenkä niin huomionkipeä hevonen. Karsinan oven voi jättää auki, ilman pelkoa tamman lähtemisestä karkuun. Tietenkin jossain vaiheessa kiusaus on liian suuri, eli kymmentä minuuttia kauempaa ei sitä ovea kannata jättää avonaiseksi. Harjaus onnistuu paikassa kuin paikassa ja neito antaakin hoitajan tehdä työnsä rauhassa. Jalkaansa lepuuttaen tamma nauttii hemmoteltavana olemisesta. Myös varusteiden laitto sujuu ongelmitta ja nopeassa tahdissa. Traileriin Miina kävelee ihmisen perässä tai ihminen voi myös seisoa trailerin rampin vieressä ja näyttää tammalle tietä, niin se myös kävelee sinne yksinään.

Ratsastaessa yhteistyökykyä löytyy vaikka muille jakaa. Miina kuuntelee herkeämättä ratsastajan antamia apuja ja odottaa myös kärsivällisenä. Sillä ei ole tapana lähteä juoksemaan paikasta toiseen ratsastajan toimiessa räsynukkena selässä. Sileällä työskentely on antoisaa ja tamman elastiset liikkeet, varsinkin ravi on hyvin miellyttävää. Myös laukka pyörii hyvin. Miina on myös nopea oppimaan uusia asioita, eikä se vedä hernettä nenään heti jo kättelyssä. Tamma kokoaa itsensä nopeasti ja työskenteleekin mieluummin ratsastajan tuntumassa. Erilaiset taivutukset sujuvat helposti, mutta apujen kanssa tulee olla tarkkana. Herkkä neito kun on kyseessä, niin taivutukset voivat mennä myös helposti pieleen.

Esteillä työskentely on vauhdikasta puuhaa ja energiaa myös löytyy. Tammalla on selkeä hyppyvietti, kun se jo kiihdyttää estettä kohti, jotta hyppy onnistuisi. Hypyt ovat ilmavia ja jalkoja varotaan, eikä pudotuksia yleensä tule. Laukkoja saa säädettyä esteiden välissä helposti ja nopeasti, sekä käännökset sujuvat hankalistakin kohdista. Aivan kolikon päällä se ei käänny, mutta sitä opetellessa. Maastoesteiden kanssa ollaan rohkeita hyppäämässä, mutta ratsastajan epäröidessä pahasti, myös tamma kieltäytyy. Jalkojen varovaisuus on äärimäisen hyödyksi maastoesteillä. Pitkän matkan radat eivät tuota ongelmaa, vaan kestävyyttä löytyy.

⋯ ⨳ ⋯

⋯ ⨳ ⋯

Isä: Suippo
sh, tprt, 153cm
KTK-II, ERJ-II
ii: Suorittaja
sh, trt, 156cm
iii. Harlekiini
iie. Niili
ie: Lumimarja
sh, tprt, 149cm
iei. Huiputtaja
iee. Siniviuhka
Emä: Melmiina
sh, trn, 158cm
KTK-II, ERJ-I
ei: Renttu
sh, trn, 160cm
eii. Retostelija
eie. Syyria
ee: Helmiina
sh, prn, 156cm
eei. Hemuli
eee. Helmiäinen

Jälkeläiset

sh ori Koistilan Verni s. 28.11.2013 i. Malkamäen Verneri KTK-II
sh ori Koistilan Mania s. 05.09.2015 i. Hiprakan Miiku
sh ori Koistilan Hatara s. 08.03.2017 i. Hopean Haave