Koistilan Suomenhevoset
Virallinen Nimi: Anffin Taikaisku
VH-tunnus: VH16-018-2724
Rotu, sukupuoli: suomenhevonen, ori
Väri, säkäkorkeus: vaaleanpunarautias, 159cm
Syntynyt: 03.07.2015 (ikä)
Painotus: yleispainotteinen
Koulutus: ko: helppo A, re: 110cm, me: 100cm
Kasvattaja: sandi - Anffilan Suomenhevoset
Omistaja: Vibaja (VRL-00727)

⋯ ⨳ ⋯

Arvonimi » Champion myönnetty 07/2017
Kantakirjaus » 19 + 20 + 20 + 19 = 78p KTK II (20.03.2017)

⋯ ⨳ ⋯

Taikaisku on kuin iso nallekarhu; lempeä, pehmeä, halailtava. Seurallinen, lempeä ori on hyvän käytöksen perikuva, kaikkien käsiteltävissä oleva pullanmurunen, joka ei koskaan kiukuttele tai edes irvistele. Raudikko ei korvaansa lotkauta klipperistä, suihkepulloista, kaivonkansista tai yhtään mistään, vaan kaikki perushoitotoimenpiteet, varustaminen, pesut, raspaukset sun muut sujuvat. Eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa sama asiallinen herrasmieslinja jatkuu; ori on tallin mutkattomimpia hevosia, joka kerää kaikilta kehuja. Talutettaessa Taikaisku kulkee nätisti taluttajansa vierellä, eikä reagoi edes ihaniin tammoihin yhtä hörähdystä enempää. Lastaaminen ja kuljetus sujuvat samalla, ihastuttavan ongelmattomalla rutiinilla; tämä hevonen ei stressaa tai kiukuttele.

Työntekoon ori keskittyy täysillä. HeA/110cm -tasoinen suomipoika suorittaa omalla tasollaan tasaisen varmasti, jopa erinomaisesti. Elastiset, tahdikkaat ja näyttävät liikkeet, joita on helppo säädellä (erityisesti laukka on upea!), erittäin hyvä tasapaino, hyvät pyöreät nopeat hypyt, selän tai jalkojen käytössä ei moittimista. Taikaisku nauttii työnteosta täysin rinnoin, se haluaa työskennellä ihmisen kanssa ja kuunteleekin tarkasti ratsastajansa jokaista apua. Epäselvät avut saadessaan ori hidastaa ja pysähtyy odottamaan selkeämpiä apuja, sama kovin rumien apujen kanssa (sahaava käsi, paukuttava pohje..). Kootut ja lisätyt askellajit sekä kaikki laukkatehtävät ovat Taikaiskun koulubravuureita. Esteillä ori venyy pisimpienkin esteiden yli, pelastaa heikommat lähestymiset ja on yllättävän nopea. Ketterin kaveri Taikaisku ei ole, joten joka kurvia ei kannata vetää suoraksi. Hyvin säädeltävä laukka pelastaa paljon. Täysin maastovarmana ratsuna Taikaisku on suosittu kaveri peltolaukkailuun tai mihin tahansa muuhun maastoiluun. Raudikon kanssa sujuu myös hiihtoratsastus.

Kisapaikkojen hälinä ei aiheuta Taikaiskussa mitään isompia reaktioita. Ori on yllä valppaana, saattaa kerran ilmoittaa olevansa paikalla, mutta siinä se. Taikaisku käyttäytyy kisoissa kuten kotonakin; on helppo käsitellä ja hyvä, yhteistyöhaluinen ratsastaa, hevonen joka yrittää aina parhaansa. (c. Lissu)

⋯ ⨳ ⋯

⋯ ⨳ ⋯

Isä: Sandin Taikaviitta
sh, prn, 160cm
ii: VIR MVA Ch Kasperi
sh, rt, 153cm
KTK-I
iii. Jesperi
iie. Kastanja
ie: Kuujärven Keväinen Yö
sh, rt, 163cm
iei. M.L. Tuisku-Poika
iee. E.L Taika-Tyttö
Emä: Jalavakadun Voikukka
sh, rt, 157cm
ei: M.L. Voikukka Peikko
sh, rt, 156cm
eii. Kermaviili
eie. Saimaan Sereliini
ee: M.L Toive
sh, rt, 154cm
eei. Jouhikas
eee. Toiveen Toivotyttö

Jälkeläiset

sh ori Tuulenpesän Runoniekka s. 01.07.2016 e. Liinahaan Runoratsu
sh tamma Pärren Pyriitti s. 01.03.2018 e. Viisikon Paljetti