Maximilian

Virallinen nimi Maximilian
Saavutukset --
Rotu, sukupuoli Hanoverian, ori
Syntynyt 01.04.2013
Väri, säkäkorkeus Punaruunikko, 172cm
Painotuslaji Estepainotteinen
Koulutustaso Vaativa B - 160cm
Rekisterinumero VH13-011-0403
Omistaja Vibaja (VRL-00727)
Kasvattaja Lindsey Roydon, USA

Maximilian tuli meille suoraan Yhdysvalloista kisakentiltä. Ori oli aloitellut kilpailu-uraansa tasokkaasti ja omasi kapasiteettia pidemmälle. Kasvattaja oli kuitenkin päättänyt oriista luopua ja kyllähän minä terävä silmäisenä näin markkinapalstalla tällaisen kyvykkään helmen. Heti meille tultuaan Maxi voitto kahdet ensimmäiset kilpailunsa. Sen jälkeen herra sijoittui hyvin ja voittojakin saatiin muutama kerrytettyä lisää.

Luonteeltaan hieman kovapäinen herra, jolta oma mielipide löytyy asioihin. Taluttajan kannattaa olla varuillaan, koska herran tahto on laki. Monessakin asiassa saa pitää silmät auki ja olla hieman varautunut oriin käytökseen. Ihmisen ei parane näyttää pelkoa tai epäröintiä missään kohtaa, koska tämä hevonen voi tulla ”päälle”. Eihän se siis syö ketään, mutta rupeaa pompottelemaan ja uhittelemaan. Harjaus sujuu melkoisen hyvin, kunhan tosiaan ei anna oriille valtaa. Murahdukset tai tanakat mulkaisutkin saavat Maxin tajuamaan oman asemansa alhaisemmaksi. Muiden hevosten kanssa ollaan niin kingi, vaikka todellisuudessa se jää joidenkin eläkepappaoriemme jalkoihin.

Ratsuna sama luonne jatkuu, kovapäinen, eikä kommunikaatio halua toimia. Ratsastajan noustessa selkään alkaa silmien pyöriminen ja steppailu. Pienikin ”väärä” liike, niin johan noustaan takajaloilleen ja ollaan olevinaan niin hurjia. Mistään kynttilä nousemisesta ei puhuta, vaan lähinnä muutamasta kymmenestä sentistä. Kunhan ratsastaja ryhtyy ohjaamaan Maxia eteenpäin ja taivuttelemaan, alkaa orikin rentoutua ja ehkä ymmärtää, ettei se helpolla pääse. Yhteistyö on hieman työn takana piilossa, mutta loppupeleissä varsin kannattavaa. Esteillä kun se yhteistyö pelittää, on se myös huomattavissa katsomoihin saakka. Nopeat refleksit ja ketterät liikkeet yhdistyvät vahvaan ponnistusvoimaan.

       

Sukutaulu

i. Maximal
hann, prn, 173cm
ii. Maximum
hann, mrn, 171cm
iii. Minor Key
iie. Vidane
ie. Ubicity
hann, rn, 167cm
iei. Abreaction
iee. Upalian
e. Typhlitis
hann, rt, 165cm
ei. Introit
hann, rn, 166cm
eii. Ignitron
eie. Molina
ee. Tunicate
hann, vrt, 160cm
eei. Victimisation
eee. Tristesse
Lue sukuselvitys

Isä Maximal on Yhdysvalloissa hyvin menestynyt, suhteellisen nuori ori. Se tulee samalta kasvattajalta kuin poikansakin, ja on täten asunut koko elämänsä yhden ihmisen ratsastettavan sekä käsiteltävänä. Maximal on suurikokoinen punaruunikko, jolla on epätavallisen hyvä hyppytekniikka sekä elastiset liikkeet. Ori on näyttävä kilpahevonen, joka onkin tahkonnut GP-ratoja suhteellisen hyvällä menestyksellä. Nuoresta iästään johtuen Maximal ei ole vielä näyttänyt kunnolla periyttäjän kykyjään, mutta sen jälkeläiset ovat olleet isänsä tavoin ruunikoita, suuriliikkeisiä ja hyppykykyisiä yksilöitä.

Isänisän Maximum maahantuotiin Saksasta Yhdyvaltoihin sen ollessa kahden. Kotimaassaan tunnetulta kasvattajalta lähtöisin oleva ori on saavuttanut hyvän maineen amerikkalaisten hannover-kasvattajien keskuudessa, sillä se polveutuu Saksassa hyvin suositusta isäorista. Maximum vaikuttaa tällä hetkellä erään kilparatsastajan luona yhä kiertäen ratoja satunnaisesti. Ori on tunnettu hienosta luonteestaan sekä äärettömästä hyppyvarmuudestaan, joka on saanut paljon huomiota niin kotimaassaan kuin kansainvälisilläkin tahoilla. Maximum on hevonen, joka pystyy hyppäämään mistä kulmasta tahansa ja usein pelastaa ratsastajansa täpäriltä tilanteilta, joka on toki haluttu ominaisuus myös sen jälkeläisissä. Ori on jättänyt useamman varsan siitosuransa aikana, joista vanhimmat ovat itsekin siirtyneet jo jalostustehtäviin.

Isänisänisä Minor Key on jo edesmennyt saksalainen hannover, joka tunnettiin erityisesti temperamenttisesta luonteestaan. Kumma kyllä, useat sen jälkeläisistä ovat kuitenkin melko fiksuja hevosia, joten ehkäpä tässä tapauksessa luonne ei päässytkään periytymään niin vahvana kuin oletettiin. Minor Key lopetti uransa esteradoilla jo nuorena loukkaantumisen vuoksi, mutta jo siihen asti kerättyjen hyvien meriittien sekä hienon suvun ansioista ori pääsi jalostusoriiksi keskisuureelle siittolalle. Hevosesta tulikin yksi tilan legendaarisimmista oreista, sillä se oli luonteeltaan hyvin hankala ja temperamenttinen. Huhu kertoo, että useammat sen käsittelijöistä menettivät sormensa oritta paimentaessaan ja useasti se meinattiin jo ruunatakin. Minor Key omistaa kuitenkin hyvin vakuuttavat jälkeläisnäytöt, ja sen pojat sekä tyttäret ovat näyttäneet olevansa estemaailman eliittiä. Pojista noin 20 on hyväksytty kantakirjaan, useammat ovat tehneet hyvän uran estekentillä ja tyttäristä valtaosa on jollain tapaa näyttelyissä palkittuja.

Isänisänemä Vidane on yksi kotisiittolansa kantatammoista. Lähinnä siitostammaksi ostettu Vidane ei ole tehnyt merkittävää uraa kilpakentillä, mutta se on rakenteellisesti hyvin korrekti ja tätä myötä myös Prerium-palkittu. Vidane on osoittanut olevansa erinomainen äiti, jonka jälkeläiset ovat hyvin korrekteja rakenteeltaan. Niillä on kaunis pää, hyvät jalka-asennot sekä hyvä rakennetyyppi. Tamma on jättänyt yhteensä kuusi varsaa, joista kaksi on tammoja ja neljä oria. Sen jälkikasvu on tehnyt uraa aina GP-tasolla asti, ja molemmat sen pojista on myös hyväksytty kantakirjaan.

Isänemä Ubicity on amerikkalainen tamma, joka polveutuu niin ikään melko vaatimattomista sukujuurista. Sen sukulaiset eivät ole kilpailleet GP-tasolla tai Olympialaisissa, mutta hevoset ovat olleet selvästi potentiaalisia ratsuja, sillä Ubicity itse on kerännyt paljolti hyviä sijoituksia 150-radoilta. Sen meriitteihin kuuluvat niin USA:n avoimet kuin kansallisetkin kilpailut, kuin myös muutama eurooppalainen kansainvälinen GP-rata. Ubicity on jo vetäytynyt suurilta radoilta ja toimii nykyään harrastehevosena, joskin se on nyt kantavana. Maximal on Ubicityn esikoisvarsa.

Isänemänisä Abreaction on melko vanhana ruunattu ori, josta ei ole paljolti tietoa. Ori ei mitä ilmeisimmin ole kilpaillut kansainvälisissä luokissa tai kovin suurilla radoilla, vaan se on toiminut lähinnä juniorin ratsuna aluetason kilpailuissa. Abreaction on tehnyt hyviä tuloksia noin 110-radoilta, joskin nykyisin se on jo eläköitynyt kilpakäytöstä. Jalostusoriksi sitä ei voisi juuri kutsua, sillä se ei vaikuta millään tietyllä siittolalla, mutta on jättänyt jälkeensä neljä jälkeläistä. Abreaction on tällä hetkellä harrastekäytössä ruunattuna.

Isänemänemä Upalian menehtyi melko nuorena suolisolmuun. Kuvankaunis tummanruunikko tamma toimi harrastelijan kilpahevosena, ja sijoittuikin melko hyvin niissä harvoissa kisoissa, mitä elämänsä aikana ehti kiertää. Upalian astutettiin jo nelivuotiaana orilla Abreaction, joka jäikin tamman ainoaksi varsaksi. Upalianin taustat ovat melko pitkälti hämärän peitossa, joskin tiedossa on sen olevan amerikkalaisen harrastajan kasvattama, ja suurin osa sen sukulaisista on lähtöisin Amerikasta.

Emä Typhlitis on jo konkari sekä siitostammana että kilpahevosena. Typhlitis myytiin nuorena lahjakkaalle juniori-ratsastajalle, joka vei hevosta hyvän valmentajan kanssa eteenpäin aina 120-radoille asti. Eräs tuolloin Amerikassa paljolti vaikuttanut hannover-kasvattaja päätti tehdä tasokkaasta tammasta hintatarjouksen, josta ei yksinkertaisesti voinut kieltäytyä. Tamma pääsi suurelle siittolalle Kentuckyyn, missä se eteni nopeasti aina GP-tasolle asti kilparatsastajien avittamana. Typhlitis on hevonen jolla on huolellinen tekniikka, uskomaton kapasiteetti ja räjähtävä hyppyvoima, mikä tekee sitä todella kovan vastuksen suurilla radoilla. Kilpailtuaan voitokkaasti amerikkalaisissa kilpailuissa, Typhlitis päätettiin siirtää pelkästään jalostuskäyttöön. Tamma on ehtinyt tähän mennessä varsoa neljä varsaa, joista Maximillian on vanhin.

Emänisä Introit muistetaan varmasti sen menestyksestä kilparadoilla: ori kilpaili elämänsä aikana niin Amerikassa kuin Euroopassakin, menestyen useimmiten erinomaisesti ja sijoittuen lukuisia kertoja. Orin palkintokaappiin kuuluu myös osallistuminen Olympialaisiin, joissa se sijoittui viidenneksi GP-luokassa. Introit oli erittäin hyväluonteinen ja miellyttävä hevonen, mikä teki siitä varmasti yhden aikansa suosituimmista jalostusoreista. Heti kilparadoilta vetäydyttyään se aloitti jalostusorin tehtävät, ja usein tammamäärä oli rajattu. Tästä johtuen Introit on melko harvinainen, mutta äärimmäisen haluttu nimi estehannoverien sukupuissa. Introit menehtyi 25-vuotiaana vanhuuden aiheuttamiin vaivoihin.

Emänisänisä Ignitron oli puoliksi täysiverinen, puoliksi saksalainen hannover. Se myytiin kuusivuotiaana Saksasta Amerikkaan, jossa se toimi lähinnä jalostusorina. Sen harvinainen sukupuu houkutteli paljolti tammanomistajia aikoinaan, minkä vuoksi sillä on melko paljon jälkeläisiä amerikkalaisissa hannoverhevosissa. Sen jälkikasvu on saanut useita laatuarvostelu-palkintoja sekä menestynyt hyvin näyttelyissä, vaikkei Ignitron itsessään ole kantakirjapalkittu. Ori muistetaan melko vahvasta luonteestaan, joskin se on myös onnistunut periyttämään tätä "kilpahevosen temperamenttia" osalle jälkeläisistään.

Emänisänemä Molina vaikuttaa yhä tänäkin päivänä monien hannoverien suvuissa. Tamma on amerikkalainen, yllättäen enemmänkin koulupuolen ratsu kuin estetykki. Upeasti liikkuva, suhteellisen pienikokoinen Molina oli siitostamma, jota aikansa suurin hannover-kasvattaja käytti hyvin paljon jalostaessaan liikettä omille kasvateilleen. Tamman jälkikasvu tunnistetaankin helposti kauniista, suurista liikkeistään joissa on paljon voimaa ja näyttävyyttä. Molina itsessään kilpaili lähinnä kouluratsastuksessa vaativalla tasolla, joskin sen meriitit eivät ole aivan huippuluokkaa. Periyttäjänä se on kuitenkin ollut erinomainen, ja sen jälkeläisissä on useita palkittuja oreja sekä tammoja, niin kilpakentiltä kuin näyttelykehistäkin.

Emänemä Tunicate on tammamaisella luonteella varustettu rouva, joka on osoittautunut hienoksi periyttäjäksi emälinjassa. Kaunis vaaleanraudikko tamma on hankala kilpahevonen, joskin luonteikkaasta persoonasta on näkynyt olevan etua suurilla esteradoilla. Tunicate on kilpaillut hyvällä menestyksellä useissa amerikkalaisissa suurkilpailuissa, ja se on valittu kerran myös Yhdysvaltain hannover-yhdistyksen vuoden tammaksi hyvien meriittiensä ansiosta. Siitokseen tämä hevonen on siirtynyt jo hetki sitten, ja se on varsonut nyt yhteensä kuusi varsaa. Tunicate periyttää kipakkaa luonnettaan, tarkkaa hyppysilmää sekä erityistä kapasiteettiä.

Emänemänisä Victimisation on jo edesmennyt ori, joka tuotiin Amerikkaan vasta jalostusorin tehtäviin. Se on kotoisin Belgiasta, jossa tuohon aikaan hannover ei kuitenkaan ollut äärettömän suosittu rotu. Yhdysvalloissa sen kaltaiselle kookkaalle ja näyttävälle orille oli kuitenkin tilaa, ja täten Euroopan kilpa-uransa päätteeksi Victimisation muutti valtameren toiselle puolen. Ori on tunnettu hyvästä luonteestaan sekä kauniista, sopusuhtaisesta rakennetyypistään, mikä onkin periytynyt valtaosalle sen jälkeläisistä. Orin omat kilpameriitit rajoittuvat 140-ratoihin, mutta se teki niissä tasaisen selvää jälkeä vastustajistaan. Victimisation menehtyi vanhuuteen ollessaan 28-vuotias.

Emänemänemä Tristesse ostettiin lähinnä vain siitostamman tehtäviin sen ollessa jo vanhempi. Tamma ei ole saavuttanut suurempia meriittejä kilparadoilta, vaan se on toiminut lähinnä seurahevosena sekä siitoseläimenä. Tristessen suku on hyvin tunnettu ja täten myös melko yleinen, joten se ei varsonut aikanaan kovinkaan montaa jälkeläistä. Tuolloin pelättiin suppean kannan sukusiitosta samojen nimien pyöriessä hannoverien suvuissa, joten yleiset sukulaiset olivat syy siihen, miksei Tristesse lopulta jättänyt montaakaan varsaa. Tammaa itsessään luonnehdittiin hyväkäytöksiseksi ja helpoksi hevoseksi, joka kuitenkin valitettavasti menehtyi kaviokuumeen aiheuttamiin oireisiin. (c. Siiri K.)

Kilpailutulokset

19/06/2013 - ERJ - Solo - 160cm - 1/30
21/06/2013 - ERJ - Solo - 160cm - 1/30
23/06/2013 - ERJ - Cirion Stud - 160cm - 4/30
26/06/2013 - ERJ - Cirion Stud - 160cm - 5/30
01/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 160cm - 3/50
05/07/2013 - ERJ - Cirion Stud - 160cm - 4/30
05/07/2013 - ERJ - Cirion Stud - 160cm - 5/30
06/07/2013 - ERJ - Cirion Stud - 160cm - 2/30
11/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 160cm - 2/30
12/07/2013 - ERJ - Cirion Stud - 160cm - 4/30
17/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 160cm - 1/30
17/07/2013 - ERJ - Rêve de Haussea - 160cm - 3/30
18/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 160cm - 2/30
19/07/2013 - ERJ - Rêve de Haussea - 160cm - 4/30
21/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 160cm - 2/30
21/07/2013 - ERJ - Escorant Trakehners - 160cm - 4/30
22/07/2013 - ERJ - Solo - 160cm - 3/30
23/07/2013 - ERJ - Escorant Trakehners - 160cm - 2/30
23/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 160cm - 2/30
23/07/2013 - ERJ - Kilpatalli Odysseia - 160cm - 1/30
23/07/2013 - ERJ - Escorant Trakehners - 160cm - 3/30
24/07/2013 - ERJ - Escorant Trakehners - 160cm - 4/30
24/07/2013 - ERJ - Rêve de Haussea - 160cm - 4/30
24/07/2013 - ERJ - Solo - 160cm - 4/30
24/07/2013 - ERJ - Kilpatalli Odysseia - 160cm - 1/30
25/07/2013 - ERJ - Kilpatalli Odysseia - 160cm - 4/30
26/07/2013 - ERJ - Kingsvalley - 160cm - 1/30
26/07/2013 - ERJ - Kilpatalli Odysseia - 160cm - 4/30
27/07/2013 - ERJ - Escorant Trakehners - 160cm - 1/30
27/07/2013 - ERJ - Escorant Trakehners - 160cm - 4/30
27/07/2013 - ERJ - Rêve de Haussea - 160cm - 3/30
27/07/2013 - ERJ - Wiesehain - 150cm - 1/40
28/07/2013 - ERJ - Escorant Trakehners - 160cm - 3/30
28/07/2013 - ERJ - Rêve de Haussea - 160cm - 3/30
28/07/2013 - ERJ - Kingsvalley - 160cm - 5/30
29/07/2013 - ERJ - Solo - 160cm - 2/30
29/07/2013 - ERJ - Rêve de Haussea - 160cm - 3/30
29/07/2013 - ERJ - Escorant Trakehners - 160cm - 5/30
30/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 1/30
30/07/2013 - ERJ - Rêve de Haussea - 160cm - 1/30
30/07/2013 - ERJ - Underground - 160cm - 2/30
30/07/2013 - ERJ - Escorant Trakehners - 160cm - 3/30
31/07/2013 - ERJ - Underground - 160cm - 4/30
03/08/2013 - ERJ - Underground - 160cm - 2/30
06/08/2013 - ERJ - Underground - 150cm - 2/30
06/08/2013 - ERJ - Underground - 150cm - 5/30
07/08/2013 - ERJ - Rêve de Haussea - 160cm - 1/30
07/08/2013 - ERJ - Rêve de Haussea - 160cm - 1/30
08/08/2013 - ERJ - Rêve de Haussea - 160cm - 2/30
08/08/2013 - ERJ - Underground - 160cm - 1/30
08/08/2013 - ERJ - Underground - 150cm - 3/30
11/08/2013 - ERJ - Underground - 160cm - 3/30
/ 52 sijoitusta

Jälkeläiset

hann-t. Maxine SWA
s. 05.12.2023 -- e. Chermoya -- om. VRL-01372

Päiväkirja

09.04.2018 - Päiväkirja (hoitajana Dimma)
Olimme Vibajan kanssa sopineet, että liikuttaisin tänään hannover-ori Maximilianin. Olin kuullut, että Max oli kovapäinen ja omalla tavallaan hurjakin kaveri, mutta se ei minua huolettanut. Eiköhän sen kanssa selviäisi, kunhan oli tarpeeksi tiukka ja periksiantamaton. Astuin talliin ja Vibaja oottelikin minua siellä jo Maxin kanssa. Hän kertoi vähän lisää Maxista ja näytti, mistä hevosen varusteet löytyisivät. Harjauksen ja kavioiden putsauksen hän oli jo hoitanutkin. Haimme varusteet yhdessä ja tämän jälkeen Vibaja suunnisti omiin hommiinsa toivottaen onnea orin kanssa. Max oli mielettömän komea ori, mutta jestas se todella oli kovapäinen. Varsinkin suojia laitettaessa hevonen oli kovin kärsimätön ja nosteli jalkojaan minkä ehti. Hermothan siinä meinasi mennä minultakin.

Päästessämme maneesiin, Max oli todella innoissaan ja steppaili sinne tänne minun yrittäessä nousta satulaan. Pysyin kuitenkin tyynenä ja vihdoin istuin satulassa tasapainoisesti. Ajatuksena oli hieman hömppäillä ja pitää rento treeni. Hyppäämään hevonen ei tänään päässyt, mutta sillä riitti silti kiinnostus harjoituksiin. Tosin, heti kun tein itse pienenkin virheen, hevonen pisti ranttaliksi ja nosti etupäätänsä hieman ilmaan. Sain todella tehdä töitä tämän kovapäisen hevosen kanssa ja kyllä treenin jälkeen olikin aikamoinen hiki. Ori kuitenkin taipui hyvin ja se suoritti tehtävät hyvin. Välillä en voinut uskoa, että hevonen oli estepainoitteinen. Liike oli niin kaunista ja tasaista. Kunhan orin kanssa jaksoi olla tyyni, tarkka ja tiukka, se työskenteli hienosti ja treeni meni hyvin.


14.04.2018 - Estevalmennus (valmentajana Dimma)
Saavuin tänään valmentamaan Vibajaa ja jo minulle tuttua Max-oria. Olimme sopineet Vibajan kanssa, että tällä kertaa keskittyisimme lähinnä esteelle tuloon ja yhteistyön lujittamiseen. Maxista näki jo heti alkulämmittelyjen aikana, että se pursusi valtavasti energiaa ja halua päästä hyppäämään. Ori pyrki koko ajan ohi mennessä maneesin reunalla olevalle esteelle, mutta uskoi lopulta, ettei sinne menty ilman ratsastajan lupaa. Hevosella oli kauniit liikkeet ja se vetryi nopeasti.

Itse valmennus aloitettiin puomityöskentelyllä ja hevonen teki harjoituksen erittäin innostuneena. Ehkä hieman liiankin innostuneena, lievästi hätiköiden. Pyysin menemään harjoituksen vielä pariin otteeseen, jotta Max rauhoittuisi ja alkaisi keskittyä paremmin. Puomien jälkeen pyysin ratsukkoa hyppäämään ensin yhden esteen nähdäkseni hieman mitä tulisi parantaa ja mikä voitaisiin jättää käymättä läpi. Vibaja hallitsi hyvin tekniikan ja Max saikin siitä valtavasti potkua ja hyppäsi erittäin hienosti ja korkealta, pudottamatta puomia. Yhteistyö oli jo luja, mutta vahvemmaksi sitä kyllä saataisiin, ainakin ajan kanssa. Esteelle tulo oli hieman hätiköivä, joten seuraavalla kerralla pyysin, että Vibaja pyrkisi pidättelemään oria, jotta vältettäisiin ylimääräinen innokkuus. Esteelle tultiinkin nyt paljon hallitummin ja kauniimmin. Iso plussa tästä. Max kyllä kuunteli, kun se vain jaksoi keskittyä ja harjoitukset menivät varsinkin loppua kohden aivan loistavasti! Hevonen oli energinen, reipas ja osaava, eikä tekniikassakaan ollut isoja puutteita. Orilla oli hyvä, lennokas hyppytyyli, eikä se osoittanut tällä kertaa mieltäänkään.


23.04.2018 - Päiväkirja (hoitajana Lucie)
Punaruunikon oriin katseessa paistoi tuntemus omasta arvosta. Se katseli korvat pystyssä, kun avasin karsinan oven ja pujahdin sisäpuolelle. Puhelin oriille kaiken aikaa hiljaisella äänellä. Aivan kuin olisin läpäissyt jonkinlaiset kriteerit siitä, kuka saa suorittaa hoitotoimenpiteitä, sillä seuraavaksi Maximilian otti askeleen minua kohti. Laitoin sille kädessäni olevan riimun päähän. Oriin huomio palasi turvan edessä olevaan heinäkasaan. Harjasin Maximilianin ja puhdistin sen kaviot. Minua oli etukäteen varoitettu, että oriilla saattoi riittää mielipiteitä tilanteessa kuin tilanteessa. Tähän asti kaikki oli sujunut hyvin, mikä hieman hermostutti. Mitä olisikaan vielä edessä? Ajatus kovapäisellä estehevosella ratsastamisesta oli saanut vatsan kipristelemään, kun tallinomistaja oli tiedustellut, haluaisinko nousta ratsaille. Olin kieltäytynyt kunniasta, mutta todennut, että voisin mielelläni hoitaa oriitta ja vaikkapa talutella sitä tallin alueella.

Puunattuani Maximilianin laitoin sille suitset päähän, ja olimme valmiit poistumaan tallista. Suuntasimme aluksi tyhjillään olevalle ratsastuskentälle. Sinne päästyämme Maximilian paljasti osittain todellista luonnettaan, jota se oli siihen asti piilotellut. Varsin omavaltaiseen tapaan ori olisi halunnut päättää etenemistahdin ja suunnan, minne menemme. Tiukensin otettani ohjista ja ärähdin. Jos hevosen katsetta voi sanoa närkästyneeksi, niin sellaiseen katseen sain osakseni. Kukkoilu onneksi loppui. Maximilian suvaitsi taas tallustella vieressäni normaaliin tahtiin ja juuri sinne, mihin halusin. Käyskenneltyämme kentällä jonkin aikaa lähdimme tutkimaan tallin pihapiiriä. Oriin huomio kiinnittyi tarhassa oleviin lajitovereihin. Se yritti taas päästä niskan päälle, mutta tällä kertaa osasin olla varuillani. Kauempana avautui näkymä järvelle. Kingsvalleyn alue näytti oikein idylliseltä. Aikamme tallusteltuamme talutin oriin takaisin karsinaan. Otin siltä suitset pois ja hoidin sen vielä uudestaan.