Ringmail xx

Virallinen nimi Ringmail xx
Saavutukset Ch, KTK-III, ERJ-II
Rotu, sukupuoli Englantilainen täysiverinen, ori
Syntynyt 09.04.2013 (8v 09.04.2014)
Väri, säkäkorkeus Mustankimo, 166cm
Painotuslaji Estepainotteinen
Koulutustaso Vaativa B - 150cm
Rekisterinumero VH13-006-0231
Omistaja Vibaja (VRL-00727)
Kasvattaja Jack Talkington, GB

Ringmail matkusti meille yhteisessä kyydissä Red Capin kanssa samalta kasvattajalta. Voi sitä ilmettä talliväellä, kun trailerista astui ulos kaksi kimoa täysiveristä, ihmiset pitivät minua aivan kahjona. Tarinahan alkaa kun lähdin hevosauton kanssa liikkeelle kiertelemään suuremmissa tapahtumissa. Kyllä, auto oli tyhjillään hevosista, koska tarkoitushan oli ostaa uusi upea estelupaus sellaisen tullessa vastaan. Tapasin erilaisia kasvattajia ja voi kyllä, niitä hevosia oli useita, jotka olisin vain voinut ryöstää autooni ja lähteä. Eksyin matkalla huutokauppaan, joka oli tarkoitettu täysiveristen kauppaamiselle. Mukana oli entisistä laukkaajista aina puskaratsu siitostammoihin saakka. Monet hevoset olivat hyvässä kunnossa, mutta estehevosten loistoa niissä ei ollut. Kiertelin talleja ja matkalla Jack huomasi minut, näytin kuulemma eksyneeltä. Hänellä oli muutama entinen laukkaaja huutokaupassa mukana, mutta hänellä oli myös kaksi kimoa helmeä piilossaan. Sanoi odotelleensa oikeanlaista ostajaa, jotta näyttäisi herrat edes ihmisten silmille. Hän kertoi sukutauluista ja menneisyydestä, sekä sain katsoa oriit tarkkaan korvista kavioihin. Myyty, teki mieli huutaa. Eikä kauaa kun tosiaan kotitallin pihalla autosta tuli ulos kaksi komeaa helmeä.

Toisin kuin Red Cap, Ringmail on suvullisesti selkeästi enemmän ratsuhevonen, vaikkei herran rakenne sen sijaan täsmää niin hyvin ratsuksi. Sen voimakkaiden takajalkojen ansiosta Ring jaksaa juosta pitkiäkin matkoja, joka tulee suuremmilla radoilla selkeästi ilmi. Ringmailin menneisyys on enemmänkin suoraan syntymästä päätetty, että esteratsuhan siitä tulee. Ringiä yritettiin kyllä myös hieman kenttäpuolellekin, muttei osoittanut mitään sen suurempia lahjoja kouluosuudelle. Luonteeltaan innokas ja huolimattomuuttaan talloo ihmisten varpaille. Pieni tepastelija, joka osaa olla myös riesa aina välillä. Tälle herralle uskaltaa myös ärähtää tarvittaessa. Hoitotoimenpiteet sujuvat parhaiten Ringin ollessa kytkettynä visusti johonkin kiinni, tällöin kaikki sujuu kuin vettä vaan. Satulan laitossa ruvetaan jo kuopimaan kärsimättömänä ja vyön kiinnityksessä saatetaan luimaista pahasti hoitajaa.

Ratsuna energinen ja haastava, jonka kanssa joutuu työskentelemään lämmittelyssä tarkasti, jotta herra toimisi radalla kunnolla. Yhteistyö tulee työn tuloksena, mutta on täysin sen arvoista. Lämmittelyssä on tärkeää tehdä useita toistoja ja taivuttaa Ringiä samalla. Ori ei kyllästy toistamiseen, joten ratsastaja voi vaikka tehdä joka kierros samat voltit samassa kohtaa useita kertoja, ilman pelkoa hevosen hermostumisesta. Pelkoa ei löydy, eikä myöskään hernettä vedetä nenään, eli oriilla pysyy kaikki jalat tiukasti maassa. Esteillä energiataso kasvaa helposti ja ratsastajan tulee olla tarkkana, koska liian kovan vauhdin kanssa jälki on rumaa puomien lentäessä joka suuntaan. Hypyt kannattaa ajoittaa aika lähelle estettä, jolloin takajalat kyllä hoitavat työnsä ja herra pääsee nopeasti ylöspäin. Ring on rakenteellisesti hyvin napakka paketti, eikä siltä löydy pitkäkinttuisten tapaan upeaa liitovaihetta, jonka vuoksi hyppykohtien katsominen on äärimmäisen tarkkaa.


Sukutaulu

i. Meander xx
xx, mkm, 166cm
ii. Tobermorite xx
xx, rtkm, 168cm
iii. Voblast xx
iie. Tobelite xx
ie. Meandrina xx
xx, m, 162cm
iei. Ecowar xx
iee. Meanie xx
e. Ringlet xx
xx, mrn, 165cm
ei. Swathe xx
xx, rn, 167cm
eii. Acetract xx
eie. Swaren xx
ee. Ringtail xx
xx, rn, 160cm
eei. Ringmaster xx
eee. Ringbird xx
Lue sukuselvitys

Orin isä Meander oli upea isoliikkeinen estehevonen. Vastoin kouluratsastuksessa kilpailevia vanhempiaan orin kapasiteetti oli omiaan esteille, eikä sen kärsivällisyys olisi riittänytkään koulukentille. Meander kilpaili esteillä 150-senttimetrin luokkia kansainvälisellä tasolla ja voitti sekä sijoittui monissa isoissa ja nimekkäissä tapahtumissa. Amerikkalainen ori pääsi eläkepäivikseen Eurooppaan eräälle Saksassa sijaitsevaan siittolaan. Siellä Meander myös kantakirjattiin ykköspalkinnolla, ja se jätti monta lahjakasta varsaa. Luonteeltaan ori oli sävyisä ja ystävällinen, molempia piirteitään se on periyttänyt myös jälkeläisiinsä.

Tobermorite oli kovan luokan kouluratsu. Se kilpaili Grand Prix -tasolla Yhdysvalloissa ja menestyi yleensä hyvin. Orin koulutus kesti kuitenkin pitkään sen vaikean luonteen takia, ja se vaihtoi usein kotia. Lopulta Michael Wallow osti Tobermoriten itselleen ja käytti kunnolla aikaa sen kouluttamiseen. Muutaman vuoden kuluttua oria ei olisi tunnistanut entisekseen, sillä Michaelin käsissä se oli kuuliainen ja ahkera ratsu. Yhdessä he kilpailivatkin orin eläkeikään asti. Vaikka orista tulikin mallikelpoinen, se ei kuitenkaan ollut kovin suosittu siitosori. Meander onkin yksi sen harvoista varsoista.

Meanderin emä Meandrina oli niin ikään kouluratsu. Se ei kuitenkaan kilpaillut elämänsä aikana kovinkaan montaa luokkaa, vaikkakin kapasiteettia siltä olisi siihen löytynyt, vaan toimi pääasiassa siitostammana hyvän luonteen ja rakenteensa ansiosta. Tamma ehtikin varsoa aika monta myöhemmin hyvin menestynyttä jälkeläistä, ennen kuin se jouduttiin lopettamaan laitumella sattuneen onnettomuuden vuoksi. Meandrina oli varsasta lähtien hyvin helppo käsitellä. Se toimi kuuliaisesti ja antoi ratsastajalleen paljon.

Voblast oli hieno ja suuri, reippaasti yli 170-senttinen mustankimo ori. Se aloitti 3-vuotiaana laukkaratsuna, mutta siirtyi pian esteratsastuksen pariin. Siellä se kisasikin menestyksekkäästi niin tavallisissa kuin korkeushyppyluokissakin. Voblast kantakirjattiin ykköspalkinnolla. Se ehti toimia vain hetken siitosratsuna, kunnes ori jouduttiin lopettamaan erään korkeushyppykilpailun lopulla tapahtuneen onnettomuuden vuoksi. Oria jäivät suremaan monet, sillä hyvän kapasiteettinsa lisäksi se oli myös hyväluonteinen. Omistajalla olikin tapana kilpailuiden päätteeksi päästää muutama onnekas rapsuttelemaan Voblastia.

Tobermoriten emä Tobelite oli 164-senttinen tummanruunikko. Sillä oli hyvä rakenne, ja luonteeltaan tamma oli tulinen, mutta miellyttämishaluinen. Tobelite kilpaili vähän koulu- ja kenttäratsastuksessa, siltä kun löytyi kapasiteettia niin esteille kuin koulukiemuroihin. Tamma menestyi kohtalaisesti myös näyttelyissä. Tämä brittiläinen tamma sai monta varsaa, jotka ovat myöhemmin menestyneet niin este-, koulu- kuin laukkaratsastuksessakin.

Ecowar, Meandrinan isä, oli musta ja suurimerkkinen ori. Sen elämä sai karun alun, kun orin kotitalli paloi. Ecowar selvisi kuitenkin vain pienillä ruhjeilla, mutta palo jätti jälkensä orin luonteeseen. Ecowar oli pelokas ja arvaamaton. Se ylsi kuitenkin parhaimmillaan kansainvälisten suurkilpailuiden palkinnoille, mutta vaati ratsastajaltaan paljon. Omistaja ei malttanut olla käyttämättä oria siitoksessa, sillä tulihan se hienosta suvusta. Ecowarin molemmat vanhemmat kilpailivat menestyksekkäästi esteratsastuksessa, ja vanhempien hieno hyppytyyli oli periytynyt myös Ecowarille.

Meanien, pienen ja pippurisen tummanruunikon tamman kohdalla sanonta "nimi on enne" ei pitänyt paikkaansa. Meanie oli harvinaisen hyväluonteinen ja sieti käsittelijältään sekä ratsastajaltaan melkoisesti. Se oli loistava opetushevonen nuorille kilparatsastajille, minkä vuoksi tamma vaihtoikin usein kotia. Se menestyi hyvin kansallisen tason esteillä, muttei koskaan kehittänyt tarpeeksi hyvää hyppytekniikkaa yltääkseen suuriin luokkiin. Eläkepäiviä tamma pääsi viettämään kasvattajansa luokse, missä se jatkoi sukuaan.

Ringmailin emä, Ringlet, oli 165-senttinen mustanruunikko kaunotar. Tamma aloitti esteuransa nuorena, ja siirtyi nopeasti luokasta toiseen. Ringletin ratsastajat sanoivat aina, että tällä tammalla isokaan este ei tuntunut miltään, sillä tamman hyppykapasiteetti oli uskomaton. Ringlet menestyikin hienosti jopa kansainvälisellä tasolla. Se kuitenkin menehtyi tapaturmaisesti, eikä ehtinyt saada kovinkaan montaa jälkeläistä. Nuo harvat tuntuvat kuitenkin perineen tamman lahjat sekä eteenpäinpyrkivän tyylin. Ringletiä jäivät suremaan monet, eniten sen kasvattaja Katie Kent, joka koulutti ja kilpaili tammalla pääasiassa itse.

Emänisä Swathe oli tuliluontoinen, 167-senttinen ruunikko ori. Se kilpaili esteillä ja kiersi satunnaisesti ihastuttamassa myös näyttelykehissä. Swathe oli ehdottomasti yhden ihmisen hevonen, ja myyntiyrityksistä huolimatta palasi aina takaisin kasvattajalleen. Kasvattajan loukkaantumisen vuoksi Swathen ura esteradalla päättyi aikaisin, mutta olipa ori tuohon mennessä ehtinyt niittää mainetta ja kunniaa. Niinpä se siirtyi siitoskäyttöön, vaikkei milloinkaan ollutkaan mahdottoman suosittu jalostusori.

160-senttinen ruunikko tamma Ringtail oli Katie Kentin ensimmäinen kilpahevonen. Kent kilpaili tamman kanssa kenttäratsastuksessa kansallisella tasolla pärjäten oikein hyvin. Ringtail oli hyväluonteinen ja kiltti käsitellä, joskin ratsastaessa helposti kuumuva. Sillä oli suuret askeleet ja hyvä hyppytyyli. Kilpauran jälkeen Kent päätti siirtää tamman jalostuskäyttöön toiveinaan periyttää sen hienoja ominaisuuksia. Ringtail ehti saada kymmenen varsaa ennen kuolemaansa 25 vuoden iässä.

Acetract, Swathen isä, oli 172-senttinen mustankimo kouluratsu. Sen liikkeet olivat ilmavia ja matkaavoittavia, eivätkä korkeankaan koulun kuviot tuottaneet sille ongelmia. Ratsastaessa Acetract oli herkkä ja se protestoi näyttävin pukein ratsastajan virheistä. Tasapainoisen ratsastajan kanssa se toimi kuitenkin kuin unelma, ja kisasikin grand prix -luokissa menestyksekkäästi jopa olympiatasolla. Acetract oli myös haluttu siitosori ja jätti useamman menestyksekkään jälkeläisen.

Swathen emä, Swaren kilpaili esteratsastuksessa kansainvälisellä tasolla. Tuo 165-senttinen mustanruunikko menestyi hyvin aina 150-senttisiin luokkiin asti. Tamma oli luonteeltaan herkästi syttyvä ja eteenpäinpyrkivä. Kaikki sen kilpailusuorituksia seuranneet voivat rehellisesti sanoa, että Swaren tuntui suorastaan liitävän esteradalla. Tamma oli ekspertti tiukoissa paikoissa, eikä sen muisteta kieltäneen tai juosseen esteen ohi kertaakaan kilpakentällä. Moni olisi halunnut tamman jälkeläisiä, mutta sen omistaja käytti sitä siitoksessa kuitenkin harkiten.

Ringmaster oli 168-senttinen komea ruunikonkimo ori. Se kilpaili muutaman vuoden laukkaratsuna menestyen hyvin risuestelaukassa, mutta pienen loukkaantumisen jälkeen siirtyi kouluratsuksi. Ringmasterille kouluratsastuskaan ei tuottanut ongelmia, vaan se voitti kansallisella tasolla useita merkittäviä kilpailuja. Luonteeltaan ori oli helposti kuumuva ja sillä oli matkaavoittavat, suuret askeleet. Kilpauransa ohessa sitä käytettiin myös siitokseen, ja Ringmaster jättikin useita niin laukka-, este- kuin koulupuolellakin hyvin menestyneitä jälkeläisiä.

Ringbird, 164-senttinen ruunikko, teki pitkän ja näyttävän uran esteratsastuksessa. Se peri laukkaratsuna toimineelta isältään nopeuden ja esteratsuna toimineelta emältään hyppytyylin. Luonteeltaan Ringbird oli herkkä ja miellyttämishaluinen. Oli sanomattakin selvää, että Ringbirdiä käytettäisiin myös jalostuksessa, jotta sen hieno suku saataisiin jatkumaan. Tamma ehti saada toistakymmentä varsaa ja voittaa useita kansainvälisesti arvostettuja estekilpailuita, ennen kuolemaansa. (c. feiarth )

Kilpailutulokset

KTK-III - palkittu joulukuussa 2018 (15 + 16 + 15 + 15 = 61p)
Champion - myönnetty 20.10.2022
ERJ-II - palkittu kesäkuussa 2024 (7 + 40 + 16 + 20 + 13 = 96p)

20/10/2018 - NJ - Höstnäs Knabstruppers - irtoSERT - pt. Elisa
11/06/2020 - NJ - Susiraja - BIS8 - MVAsert - pt. Lissu T.
08/02/2022 - NJ - Adina - irtoSERT - pt. Jannica

14/06/2013 - ERJ - Solo - 150cm - 2/30
15/06/2013 - ERJ - Silverlode - 150cm - 5/30
17/06/2013 - ERJ - Solo - 150cm - 4/30
18/06/2013 - ERJ - Silverlode - 150cm - 2/30
18/06/2013 - ERJ - Solo - 150cm - 3/30
22/06/2013 - ERJ - Solo - 150cm - 1/30
24/06/2013 - ERJ - Rêve de Haussea - 150cm - 3/30
24/06/2013 - ERJ - Rêve de Haussea - 150cm - 4/30
25/06/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 1/30
25/06/2013 - ERJ - Rêve de Haussea - 150cm - 3/30
25/06/2013 - ERJ - Rêve de Haussea - 150cm - 4/30
26/06/2013 - ERJ - Rêve de Haussea - 150cm - 4/30
26/06/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 3/30
26/06/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 2/30
28/06/2013 - ERJ - Underground - 150cm - 1/30
28/06/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 4/30
28/06/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 5/30
29/06/2013 - ERJ - Underground - 150cm - 5/30
30/06/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 3/30
01/07/2013 - ERJ - Underground - 150cm - 4/30
01/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 5/50
02/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 4/30
03/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 4/30
06/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 5/30
10/07/2013 - ERJ - Kingsvalley - 150cm - 3/30
11/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 4/30
11/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 2/30
12/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 3/30
12/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 3/30
12/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 1/30
12/07/2013 - ERJ - Kingsvalley - 150cm - 5/30
13/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 3/30
13/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 3/30
14/07/2013 - ERJ - Kingsvalley - 150cm - 5/30
16/07/2013 - ERJ - Escorant Trakehners - 150cm - 1/30
16/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 2/30
16/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 4/30
17/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 3/30
17/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 3/30
17/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 1/30
18/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 5/30
18/07/2013 - ERJ - Escorant Trakehners - 150cm - 1/30
18/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 3/30
18/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 3/30
19/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 5/30
19/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 2/30
19/07/2013 - ERJ - Kasu Ponies - 150cm - 4/30
19/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 5/30
19/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 2/30
20/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 2/30
20/07/2013 - ERJ - Escorant Trakehners - 150cm - 4/30
20/07/2013 - ERJ - Escorant Trakehners - 150cm - 5/30
20/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 2/30
20/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 2/30
21/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 2/30
21/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 4/30
21/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 2/30
22/07/2013 - ERJ - Escorant Trakehners - 150cm - 2/30
23/07/2013 - ERJ - Escorant Trakehners - 150cm - 1/30
23/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 1/30
23/07/2013 - ERJ - Escorant Trakehners - 150cm - 2/30
24/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 1/30
24/07/2013 - ERJ - Escorant Trakehners - 150cm - 1/30
29/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 5/30
29/07/2013 - ERJ - Escorant Trakehners - 150cm - 5/30
30/07/2013 - ERJ - Escorant Trakehners - 150cm - 4/30
30/07/2013 - ERJ - Dark Side Trakehners - 150cm - 1/30
/ 67 sijoitusta

Jälkeläiset

xx-t. Queensring BH xx
s. 21.02.2014 -- e. Queenstop xx -- om. VRL-08368

trak-o. Transcend SWA
s. 31.12.2014 -- e. Transience -- om. VRL-00084

xx-t. Riverford Iskra xx
s. 16.07.2018 -- e. Hope de Treille -- om. VRL-03335

Päiväkirja

18.04.2018 - Päiväkirja (hoitajana Dimma)
Meillä oli tänään Vibajan kanssa yhteinen estetreeni, johon sain ratsukseni englantilaisen täysiverori Ringin. Yhteisen maastoreissun jälkeen olimme ajatelleet, että voisimme pitää niin sanotusti oikeankin treenin joskus ja nyt se tapahtui. Saisimme hieman toisenkin mielipidettä suorittamiseen, eikä tarvitsisi yksin hyppiä tyhjässä maneesissa. Ring oli hoidettaessa pirteä ja tutki tarkasti jokaista tekemistäni. Ori seisoskeli kohtuullisen nätisti paikallaan koko hoitamisen ja varustamisen ajan, mutta selvästi odotti tulevaa treeniä. Miten ne aina vaistoaakin ja sitten alkaa kauhea sähläys? Onneksi Ring ei tuntunut olevan kovinkaan sähläävää tyyppiä.

Maneesissa hevosemme alkoivat innostua jo enemmän ja selkään nousu ei ollut mikään helpoin tehtävä. Luojan kiitos omasin hyvän tasapainon. Aloitimme reippailla alkulämmittelyillä ja hevoset lämpesivätkin kohtuullisen nopeasti. Aluksi Ring oli tuntunut jäykältä ja todella jähmeältä, mutta taivuteltuani hevosen kunnolla, siitä kuoriutui taipuva ja ketterä ratsu. Odotin jo innolla hyppäämistä. Vibaja hyppäsi jo ensimmäisiä lämmittelyesteitä ja odotin omaa vuoroani. Ratsukon hypyt näyttivät hyviltä, eikä minulla ollut mitään neuvoa annettavaksi. Kun pääsin hyppäämään omalla ratsullani, hevonen hyppäsi energisesti ja voimakkaasti esteen yli. Tuntui, että lensimme. Vaikka olin kuullut, että Ring oli todella taitava ja hieno estehevonen, yllätyin siitä, miten hyvin se todella suoritti. Treenin aikana sain paljon hyviä neuvoja Vibajalta ja osasin muutaman antaa takaisinkin. Ring oli aivan huippu ratsu ja tulen mielelläni liikuttamaan sitä joskus uudelleenkin.


23.04.2018 - Estevalmennus (valmentajana Dimma)
Odotin innolla tulevaa valmennusta, sillä valmennettavana ratsukkona toimi tänään Vibaja ja ihana täysiveriori Ring. Estetreeni Ringillä oli ollut todella ihana kokemus, joten odotin myös tulevaa valmennusta innolla. Vaikkakin olin hieman kateellinen, etten itse päässyt orin selkään. Ratsukko lämmitteli reippaasti ja Vibaja taivutteli oria paljon. Ring oli innokkaan oloinen ja siltä löytyi energiaa vaikka muille jakaa. Otimme muutaman lämmittelyesteen ennen itse valmennukseen siirtymistä. Valmennuksen aiheena oli tällä kertaa erään radan käyminen läpi.

Ori liikkui lennokkaasti ja oli todella innokas, mutta ensimmäiset esteet se hieman hosui esteelle tullessa. Varmasti meno kuitenkin tasaantuisi muutaman esteen jälkeen. Hetken kuluttua oli aika siirtyä ratsukon omalle tasolle. Ring alkoi hypätä komeasti ja puhtaasti, jokaisen esteen yli, eikä se pelännyt haasteita. Oli aika nostaa panoksia ja pyysin ratsukkoa menemään läpi lyhyen esteradan. Yksi puomin pudotus ja yksi läheltä piti tilanne tuli, mutta muuten rata sujui todella hyvin. Kummankaan tyylissä ei ollut sen kummemmin moittimista. Pieniä puutteita tietty niin kuin asiaan kuuluu, mutta ei mitään kovin akuuttia. Kävimme rataa läpi sopivissa pätkissä ennen kuin annoin luvan suorittaa sen kokonaisuudessaan. Ratsukko suorittikin radan taitavasti ja hevonen oli selvästi elementissään. Orilla oli hyvä hyppytyyli ja siltä löytyi paljon estesilmää. Huomasi, miten hevonen todella nautti hyppäämisestä. Kokonaisuudessaan valmennus meni loistavasti pienistä haasteista huolimatta. Annoin ratsukolle vielä kattavan palautteen loppukäyntien aikana. Jatkakaa samaan malliin niin hyvä tulee!