Virtuaalinen Kouluratsujen Laatuarvostelu

Ota yhteyttä

KRL ylläpito / Vibaja
vibaja@sudenmarja.org

Yleistä

KRL toimii yhteistyössä Esteratsujen laatuarvostelun (ERL) ja Kenttäratsujen laatuarvostelun (KERL) kanssa. Laatuarvosteluiden yhteisnimitys on Ratsuhevosten laatuarvostelut. "RHL" ei ole yhdistys tai järjestö, kaikki laatuarvostelut toimivat itsenäisesti. RHL on vain yhteisnimitys näille ratsastuksen päälajien laatuarvosteluille.

Ratsuhevosten laatuarvostelut aloitti toimintansa loppukesästä 2010. Ideana oli perustaa laatuarvostelu suoritushevosille, jossa palkitaan parhaat yksilöt. KRL toimii muiden laatuarvosteluiden, kuten Kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluiden rinnalla. Tarjoamme yhden tavoitteen lisää hevosen omistajille ja kasvattajille.

Eniten arvossa pidämme hevosen kilpailusuorituksia ja menestystä. Otamme huomioon sijoitukset kaikenlaisista kilpailuista. Emme kuitenkaan halua tukea vilppiä, jota jaoksettomien kisojen yhteydessä voi esiintyä ja puutummekin epärealistisiin tapauksiin. Kilpailuosuus on on lähes puolet kokonaispistemäärästä, 40%.

Pisteraja etenkin ensimmäiseen palkintoon on kova, mutta ei mahdoton. Tällä pyrimme siihen, että muut palkinnot (II ja III) eivät menettäisi arvoaan. Jokainen palkinnon saavuttanut hevonen on vähintäänkin hyvä kilparatsu, se on vaatinut aikaa ja panostusta. Koska suvuttomat hevoset eivät saa suvusta minkäänlaisia pisteitä, on pisteraja suhteutettu niin, että myös ilman sukupisteitä ensimmäinen palkinto on mahdollinen.